Programma

Programma

Op de Eneco EnergyCampus vinden al regelmatig events plaats. Nieuwsgierig naar wat er al gebeurt? Bekijk ons programma.

Terugblik

Sponsorevenement Selficient

05 juli | 15.00-18.00

Sponsoren van het duurzame huis dat Selficient bouwt zijn uitgenodigd op deze middag om het duurzame huis te komen bewonderen. Er zijn rondleidingen door het huis en er is alle ruimte om met de studenten uit te wisselen over hun ervaringen.

Dag van de Architectuur

17 juni

Dit jaar staat de Dag van de Architectuur in het teken van duurzame, circulaire ontwikkelingen in de stad. De komende jaren groeit Utrecht naar 400.000 bewoners. En tegelijkertijd staan ambities voor een leefbare, gezonde en klimaatbestendige stad centraal. Hoe gaan we dit samen doen? Architectuurliefhebbers kunnen de nieuwe wereld van de Eneco Energy Campus komen bekijken in het iconische Pegusgebouw.

Georganiseerd door Architectuurcentrum AORTA

Genoeg gepraat, nu concreet!

13 juni | 12.00u-18.00u

Hoe draag je bij aan een duurzame maatschappij? Dat is het thema van deze co-creatiesessie. Tijdens de sessie werken ondernemers met elkaar aan innovatieve oplossingen. Zodat niet ieder voor zich het wiel hoeft uit te vinden. Met als focus: volledig elektrisch vervoer en een duurzame werkruimte. De co-creatiesessie is bestemd voor DGA’s van groeiondernemingen.

Procap

18 mei

De Rijksoverheid wil dat in 2050 niemand meer aardgas gebruikt. Procap wil de transitie van aardgas naar duurzame energie versnellen. Tijdens ‘KOM van dat gas af’ biedt Procap inspiratie en handvatten voor een versnelling naar energieneutraal wonen. Het event is bedoeld voor overheden, woningcorporaties, netbeheerders, marktpartijen en huiseigenaren.

2e Campus Meet-Up

13 april

De 2e campus meet-up stond in het teken van huisvesting op de campus. De deelnemers kregen een inkijkje in de plannen in de pop-upfase. De eerste resultaten zijn zelfs al tastbaar. Vervolgens gingen we met elkaar in gesprek over de ontwikkelplannen. Samen dachten we na over de services en dienstverlening op de campus. Nu en in de toekomst.

NCD CHANGE in Business

4 april

Energie stond dit jaar centraal tijdens CHANGE in business. Een jaarlijks event van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Deze CHANGE ging over energie in al haar facetten. Hoe zorg je voor duurzame energie? Ter vervanging van fossiele energie, maar ook je persoonlijke energie. En de energie binnen je bedrijf.

DenkKracht Centrale

18 maart

Denkkracht Utrecht zet zich in voor professionele en persoonlijke ontwikkeling van young professionals. Kunnen we de schuldsanering voor zijn door de energierekening te verlagen? En hoe krijg je de energierekening naar €0? Met die opgave gingen de young professionals een dag lang aan de slag. Dit alles tegen de achtergrond van de Eneco EnergyCampus.

7 Dagen circulair

17 maart

7 Dagen circulair is hét lesprogramma over de circulaire Economie. Als onderdeel daarvan brachten basisschoolleerlingen een bezoek aan de Eneco EnergyCampus. Ze gingen aan de slag met verantwoord consumeren en produceren. En dachten na over manieren om duurzamer met energie om te gaan. Kunnen ze zelf eigenlijk al iets doen om duurzamer te zijn?

1ste Campus Meetup

20 februari

De campus is open. En in ontwikkeling. Regelmatig komen betrokkenen bij de campus bij elkaar. Dan gaan we in gesprek met een onderwerp dat ons bezighoudt. De 1e campus meet-up stond in het teken van het energielandschap. We verkenden met elkaar welke thema’s relevant zijn. Wat er in Nederland al gebeurt? En waar innovaties nodig of wenselijk zijn.

Eneco EnergyCampus

Atoomweg 7-9, 3542AA Utrecht

Bushalte Thoriumweg

mail@enecoenergycampus.nl